به گزارش اگزيم نيوز، یدالله صادقی ظهر امروز در نهمین اجلاسیه دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران اظهار کرد: اصناف به طور چراغ خاموش سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار شغل ایجاد میکنند و تسهیلاتی هم در اختیار ندارند.
وی همچنین عنوان کرد: شورای عالی کار نیز توجه به واحدهای کوچک را مورد بررسی قرار داده و در قالب جلسات آن بر این نکته تاکید شد که واحدهای صنعتی بزرگ دیگر اشتغال چندانی ایجاد نمیکنند و با توجه به نقش اصناف در ایجاد اشتغال جا دارد که در قوانین کمکهای بیشتری به این بخش صورت گیرد. بر همین اساس در حوزه واگذاری برخی تسهیلات بانکی تصمیماتی گرفته شده است.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت همچنین به کسب و کارهای اینترنتی اشاره کرد و گفت: به غیر از چند کشور پیشرفته و در حال توسعه در اکثر کشورهای دنیا سهم فروشگاههای بزرگ و اینترنتی ۲۰ درصد بازار هم نمی شود. در کشور ما نیز حتی برای رسیدن به این ۲۰ درصد هم ظرفیت وجود ندارد. ضمن آنکه در قیاس با مساحتی که به خردهفروشیها اختصاص دارد، حجم فروشگاههای بزرگ به مراتب کمتر است، به گونهای که این رقم را در شهرهای کوچک یک تا دو درصد، در شهرهای متوسط و مراکز استانها ۵ درصد و در کلانشهرها ۷ تا ۸ درصد میتوان در نظر گرفت.
صادقی ادامه داد: از سوی دیگر برای دریافت حق عضویت از این واحدها و همچنین نحوه کار آنها برنامههایی تدوین شده است تا اصناف سنتی مطمئن باشند که اجازه محدود کردن کسب و کار آنها داده نمیشود.
وی گفت: در گذشته بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی علاقه داشتند که به عنوان زیرمجموعهای از وزارت ارتباطات، کار یا معاونت علمی ریاستجمهوری فعالیت کنند اما تاکید کردیم که باید فعالیت این بخش زیرمجموعه اصناف باشد تا بتوانیم این پدیده را همگام با شما مدیریت کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال تاکید کر د: به هر صورت تکنولوژی به زندگی مردم نفوذ کرده و این نفوذ قابل کنترل نبوده و نمیتوان در برابر آن دیوار کشید. بر همین اساس اکنون توصیه ما آن است که واحدهای سنتی به جای مقاومت در برابر این فضا تلاش کنند تا شرکتهای هلدینگ را در حوزههای خود ایجاد کنند که به واسطه این شرکتها فرآیند تولید و توزیع یکپارچه شود و شرایط برای سود بیشتر واحد صنفی و مصرفکننده فراهم شود.
نظر شما